MALAYSIAN TECHNICAL COOPERATION PROGRAMME (MTCP) GLOBAL GEOPARK MANAGEMENT - Langkawi Geopark

02 Jun

MALAYSIAN TECHNICAL COOPERATION PROGRAMME (MTCP) GLOBAL GEOPARK MANAGEMENT

Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi Malaysia (MOSTI) melalui Akademi Sains Malaysia telah mengadakan Program Kerjasama Teknikal Malaysia (MTCP)-Global Geopark Management pada 14-20 Mei 2016 bertempat di Meritus Pelangi Resort, Langkawi. Bertemakan “Natural Heritage Protection Towards Sustainable Development” program ini disertai oleh peserta dari pelbagai negara seperti Fiji, Azerbaijan, Egypt, Tonga dan Malaysia

Mereka telah dibawa untuk membuat pemerhatian di Pulau Tuba dan membuat pembentangan hasil dari pemerhatian tersebut. Objektif penganjuran program ini adalah untuk membincangkan isu-isu, konsep, idea, pengurusan dan lain-lain aspek berkaitan pengurusan geopark. Ia adalah sebagai satu usaha ke arah pembangunan yang mapan dengan menampilkan tokoh penceramah dari Malaysia dan UNESCO.

Prof. Nickolaos Zouros, selaku President Global Geopark Network Association (GGN), dan YBHg. Prof. Emeritus Dato' Dr. Ibrahim Komoo, Vice President GGN dijemput sebagai speaker. Pihak Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) melalui Pengurus Bahagian Geopark & Konservasi, En. Mohd Nizam Bin Mohd Nasir turut mengadakan pembentangan dengan tajuk Langkawi Geopark Experience.

363670
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
219
320
2744
357835
8205
17005
363670

PAUTAN

lorem dolor sit

EUROPEAN GEOPARK

Get more details
lorem dolor sit

ASIA PACIFIC GEOPARK

Get more details
lorem dolor sit

GLOBAL GEOPARK NETWORK

Get more details
lorem dolor sit

NATURALLY LANGKAWI

Get more details
  • BAHAGIAN GEOPARK DAN KONSERVASI,Aras 7, Kompleks LADA, Jalan Persiaran Putra, 07000 Kuah Langkawi, Kedah Darul Aman
  • 04 - 9600 600
  • geopark@lada.gov.my
  • Find on Map